'Ger B. bekende moord op Jolanda'

Gepubliceerd op 19 september 2012 om 16:51

GRONINGEN - Groninger Ger B., wiens voormalige boerderijen in Winsum momenteel door de politie worden doorzocht op stoffelijke resten van de vrijwel zeker vermoorde prostituee Jolanda Meijer (35), biechtte ruim tien jaar geleden aan een getuige op dat hij de in 1998 verdwenen vrouw om het leven bracht.

Dat meldden bronnen rond een voormalig coldcaseteam van de Groningse politie.

De politie zei gisteren dat in 2005 binnengekomen informatie over zijn mogelijke betrokkenheid onvoldoende concreet was om eerder uit te rechercheren. Maar het vroegere coldcaseteam had de nu 68-jarige B. toen ook als potentiële verdachte in beeld. Het team beschikte volgens politiebronnen toen al over gedetailleerde informatie en schreef in 2004 een plan van aanpak met adviezen voor een grondig onderzoek tegen B., die tegenwoordig in Drenthe woont. Om onduidelijke redenen voerde de recherche dat tot gisteren niet uit. Hij is officieel vooralsnog geen verdachte.

Bekentenis

 

Veehouder Ger B. was in het vizier gekomen vanwege zijn opmerkelijke bekentenis aan een collega van Jolanda. De agrariër had die getuige toevertrouwd de straatprostituee te hebben vermoord en haar in een gierkelder te hebben gedumpt. B. viel het coldcaseteam bovendien op vanwege zijn gewelddadige contacten met prostituees van de Groningse tippelzone die hij steevast in zijn Mercedes bezocht of naar zijn huis in Winsum haalde. Ook Jolanda Meijer werkte daar.

Dinsdag worden opnieuw twee gierkelders onderzocht. De putten worden leeggezogen en de mest wordt gezeefd. Medewerkers van het NFI bekijken daarna of er menselijke resten in zitten. Maandag werden alleen wat botjes van dieren gevonden.

Geplaatst door 112 meldingen


Reactie plaatsen

Reacties

Hans B
7 jaar geleden

Waar rook is is vuur!