Grote brand industriepand Enschede

Gepubliceerd op 19 september 2012 om 16:32

ENSCHEDE - De brandweer is woensdagochtend druk geweest met het blussen van een zeer grote brand in een industriepand op de hoek van de Boddenkampstraat en de Joan Coststraat in Enschede. De brand brak rond zes uur 's ochtends uit, het sein brandmeester is rond 11 uur gegeven. De brandweer verwacht nog vier tot vijf uur bezig te zijn met nablussen.

De rookpluim was in de wijde omtrek te zien.

De brandweer rukte met vier blusauto's en hoogwerkers uit om de brand te blussen. In het pand, aan de Joan Coststraat, zaten acht kleine bedrijven. Voorheen behoorde het gebouw toe aan een groot textielbedrijf. De brandweer pompte bluswater uit de Volksparkvijver om de brand te blussen. Daarvoor was anderhalve kilometer brandslang nodig.

Helikopter verricht metingen

De politie ontruimde uit voorzorg twintig woningen in de directe omgeving. Bewoners kunnen in de loop van woensdag weer terugkeren naar hun woningen. In verband met de sterke rookontwikkeling en de uitstoot van mogelijk gevaarlijke stoffen adviseerde de brandweer in de omgeving Boddenkampsingel/ Kottendijk/ Raiffeisenstraat/ Hengelosestraat ramen en deuren te sluiten. De brandweer verricht continue metingen, tot nu toe zijn er nog geen gevaarlijke stoffen gemeten. Wel slaan er roetdeeltjes neer, die kunnen worden weggespoeld met water. Bij de brand is geen asbestgevaar.

De rookkolom wordt in kaart gebracht door een helikopter van de KLPD.

Bij de brand is één persoon door ambulancepersoneel onderzocht, maar hij had geen behandeling nodig. Het pand kan als verloren worden beschouwd. Eén van de getroffen ondernemers is de houder van sportschool Go4It. Dit is de tweede keer dat hij getroffen is, want hij had eerder een sportschool in op het Bamshoeve-terrein dat verwoest is bij de vuurwerkramp in 2000.

Opvang

De gemeente Enschede vangt bewoners die hun huis niet in kunnen door de brand op in het stadskantoor aan de Hengelosestraat.

Automobilisten krijgen het advies om via de zuidelijke singels te rijden, omdat het noorden van Enschede kampt met verkeersproblemen. De politie heeft de Hengelosestaat afgesloten tussen de Meubelboulevard en de Prinsessetunnel.

Burgemeester Den Oudsten van Enschede reageert op twitter: "Brand grijpt diep in bij bedrijven en bewoners. Triest te zien hoe verdrietig de mensen zijn. Brandweer, politie en hulpverlening leveren prima werk."

Geplaatst door 112 meldingen


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.