Blog

Misdaadverslagen en verhalen

 

ENSCHEDE - De brandweer is woensdagochtend druk geweest met het blussen van een zeer grote brand in een industriepand op de hoek van de Boddenkampstraat en de Joan Coststraat in Enschede. De brand brak rond zes uur 's ochtends uit, het sein brandmeester is rond 11 uur gegeven. De brandweer verwacht nog vier tot vijf uur bezig te zijn met nablussen.

De rookpluim was in de wijde omtrek te zien.

De brandweer rukte met vier blusauto's en hoogwerkers uit om de brand te blussen. In het pand, aan de Joan Coststraat, zaten acht kleine bedrijven. Voorheen behoorde het gebouw toe aan een groot textielbedrijf. De brandweer pompte bluswater uit de Volksparkvijver om de brand te blussen. Daarvoor was anderhalve kilometer brandslang nodig.

Helikopter verricht metingen

De politie ontruimde uit voorzorg twintig woningen in de directe omgeving. Bewoners kunnen in de loop van woensdag weer terugkeren naar hun woningen. In verband met de sterke rookontwikkeling en de uitstoot van mogelijk gevaarlijke stoffen adviseerde de brandweer in de omgeving Boddenkampsingel/ Kottendijk/ Raiffeisenstraat/ Hengelosestraat ramen en deuren te sluiten. De brandweer verricht continue metingen, tot nu toe zijn er nog geen gevaarlijke stoffen gemeten. Wel slaan er roetdeeltjes neer, die kunnen worden weggespoeld met water. Bij de brand is geen asbestgevaar.

De rookkolom wordt in kaart gebracht door een helikopter van de KLPD.

Bij de brand is één persoon door ambulancepersoneel onderzocht, maar hij had geen behandeling nodig. Het pand kan als verloren worden beschouwd. Eén van de getroffen ondernemers is de houder van sportschool Go4It. Dit is de tweede keer dat hij getroffen is, want hij had eerder een sportschool in op het Bamshoeve-terrein dat verwoest is bij de vuurwerkramp in 2000.

Opvang

De gemeente Enschede vangt bewoners die hun huis niet in kunnen door de brand op in het stadskantoor aan de Hengelosestraat.

Automobilisten krijgen het advies om via de zuidelijke singels te rijden, omdat het noorden van Enschede kampt met verkeersproblemen. De politie heeft de Hengelosestaat afgesloten tussen de Meubelboulevard en de Prinsessetunnel.

Burgemeester Den Oudsten van Enschede reageert op twitter: "Brand grijpt diep in bij bedrijven en bewoners. Triest te zien hoe verdrietig de mensen zijn. Brandweer, politie en hulpverlening leveren prima werk."

Geplaatst door 112 meldingen

Lees meer »

Rotterdam - Een 39-jarige Rotterdammer die ervan wordt verdacht op in het Molenpark in Hillegersberg-Schiebroek een 9-jarig jongetje te hebben misbruikt, is opgepakt.

De man is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die besloot hem voor 14 dagen langer vast te houden.

Het misbruik vond plaats op zaterdag 25 augustus aan het eind van de middag. Van de verdachte werd een signalement verspreid. Via getuigenoproepen en via de nabijgelegen school werden getuigen opgeroepen. Eind vorige week werd de man, in het park, herkend.

Geplaatst door 112 meldingen

Lees meer »

Hilversum - Weer is er een jong meisje aangerand en mishandeld in Hilversum. Onder de verantwoordelijken zouden opnieuw de twee Turkse broers zijn, die meisjes in elkaar slaan als deze weigeren met hun kont te schudden. De broers, van 14 en 18, werden eind augustus opgepakt, maar werden na een dag weer vrijgelaten. Met nu een nieuwe mishandeling tot gevolg.

De aanranding vond vorige week woensdag plaats op het Weegaplein. Het 15-jarige meisje deed dinsdagmiddag pas aangifte, uit angst voor haar belagers. Het slachtoffer werd geschopt toen ze weigerde met haar kont te schudden. "Ik heb grote blauwe plekken en een bult op mijn been. Ze stompten me ook in mijn buik. Er waren zeker tien jongens bij, maar die twee sloegen en schopten", vertelt het meisje in de Gooi- en Eemlander.

Het is niet de eerste keer dat het meisje werd lastiggevallen door de broertjes. De Turken vergrepen zich al eerder aan haar op het Wegaplein. "Een week voor de mishandeling trokken ze me op schoot. Ze hielden me net zo lang vast tot ze bevredigd waren."

De politie heeft de Hilversumse broers dinsdagavond laat opnieuw aangehouden. De verdachten worden woensdag verhoord. Het is de tweede keer dat de jongemannen zijn opgepakt. De broers werden na hun eerste arrestatie na een dag op vrije voeten gesteld.

Hilversum wordt de laatste maanden veelvuldig opgeschrikt door straattuig. Niet alleen tienermeisjes worden regelmatig lastiggevallen, ook in uitgaansgelegenheden vinden mishandelingen plaats.

Geplaatst door 112 meldingen

Lees meer »

GRONINGEN - Groninger Ger B., wiens voormalige boerderijen in Winsum momenteel door de politie worden doorzocht op stoffelijke resten van de vrijwel zeker vermoorde prostituee Jolanda Meijer (35), biechtte ruim tien jaar geleden aan een getuige op dat hij de in 1998 verdwenen vrouw om het leven bracht.

Dat meldden bronnen rond een voormalig coldcaseteam van de Groningse politie.

De politie zei gisteren dat in 2005 binnengekomen informatie over zijn mogelijke betrokkenheid onvoldoende concreet was om eerder uit te rechercheren. Maar het vroegere coldcaseteam had de nu 68-jarige B. toen ook als potentiële verdachte in beeld. Het team beschikte volgens politiebronnen toen al over gedetailleerde informatie en schreef in 2004 een plan van aanpak met adviezen voor een grondig onderzoek tegen B., die tegenwoordig in Drenthe woont. Om onduidelijke redenen voerde de recherche dat tot gisteren niet uit. Hij is officieel vooralsnog geen verdachte.

Bekentenis

 

Veehouder Ger B. was in het vizier gekomen vanwege zijn opmerkelijke bekentenis aan een collega van Jolanda. De agrariër had die getuige toevertrouwd de straatprostituee te hebben vermoord en haar in een gierkelder te hebben gedumpt. B. viel het coldcaseteam bovendien op vanwege zijn gewelddadige contacten met prostituees van de Groningse tippelzone die hij steevast in zijn Mercedes bezocht of naar zijn huis in Winsum haalde. Ook Jolanda Meijer werkte daar.

Dinsdag worden opnieuw twee gierkelders onderzocht. De putten worden leeggezogen en de mest wordt gezeefd. Medewerkers van het NFI bekijken daarna of er menselijke resten in zitten. Maandag werden alleen wat botjes van dieren gevonden.

Geplaatst door 112 meldingen

Lees meer »

Woensdagmorgen in alle vroegte is er bij Eindhoven een klopjacht geweest op vier mogelijk Belgische inbrekers. Sommige inwoners van Strijp zijn daarbij uit hun slaap gehouden omdat er ook helikopters zijn ingezet.

De Belgische politie kwam vannacht in het plaatsje Retie de vier op het spoor nadat ze op zeven plaatsen inbraken hadden gepleegd. In vier huizen waren daadwerkelijk geld en kostbaarheden meegenomen. Bij één huis ontvreemdden de vier een BMW. De Belgische politie signaleerde deze BMW en zette de achtervolging in richting Nederland.

Geplaatst door 112 Meldingen

Lees meer »
Rss feed wordt geladen